Τι χρώμα κοσμήματα μου πάνε;

Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Αναρωτιέσαι κάθε φορά πριν βάλεις τα αξεσουάρ σου ή πριν αγοράσεις καινούρια ,αν είσαι τελικά του χρυσού, του ασημί η του rose gold; Κάνεις συχνά στον εαυτό σου την ερώτηση μήπως να αρχίσω να φοράω χρυσά κοσμήματα και να κάνω μία δοκιμή για αλλαγή; Τότε βρίσκεσαι στη σωστή σελίδα, η οποία θα σου δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα σου.

Κάνε την επιλογή ανάλογα με το τόνο της επιδερμίδας σου.

Ο τρόπος με τον οποίο τα χρώματα κοσμημάτων ταιριάζουν με το δέρμα ενός ατόμου είναι ένα θέμα στυλ και προτίμησης που μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να επιλέξει τα κατάλληλα χρώματα για το δέρμα του.

Ανακάλυψε την απόχρωση του δέρματός σου

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την παρουσίαση των κοσμημάτων επάνω μας, είναι ο τόνος του χρώματός μας. Ως πρώτο βήμα δηλαδή θα αναζητήσουμε τον υπότονο μας(undertone),ο οποίος διαχωρίζεται σε τρείς τύπους, τον ζεστό , τον ψυχρό και τον ουδέτερο. Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να προσδιορίσουμε το χρώμα της επιδερμίδας σου με τη βοήθεια των παρακάτω παραγόντων.

4 τρόποι για να βρεις το χρώμα του δέρματός σου.

  • Παρατήρησε τις φλέβες σου. Κοιτάξτε στο εσωτερικό μέρος του καρπού σας τις φλέβες σε φως της ημέρας . Αν η απόχρωση τους είναι μπλε τότε ανήκεις στη κατηγορία των ψυχρών αποχρώσεων δέρματος, αν τώρα το χρώμα είναι πράσινο ανήκεις στη κατηγορία της ζεστής απόχρωσης.
  • Η αντίδραση του δέρματος σου στον ήλιο. Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να μαυρίσεις και καίγεσαι εύκολα κατά την ηλιοθεραπεία σου τότε έχεις ψυχρή απόχρωση, αν πάλι συμβαίνει το αντίθετο έχεις ζεστή απόχρωση.
  • Η δοκιμή χρωμάτων. Κράτησε ένα λευκό χαρτί η ύφασμα κοντά στο πρόσωπό σου και στο φως της ημέρας. Αν το χρώμα του προσώπου σου που θα διακρίνεις είναι ροζ ή ρόδινη τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις. Αν πάλι είναι κίτρινο τότε η επιδερμίδα σου είναι ζεστή.
  • Δοκίμασε κοσμήματα Συνήθως το κάνουμε συχνά όμως δε δίνουμε και την ιδιαίτερη σημασία .Φορέστε κοσμήματα με διάφορες αποχρώσεις και ρωτήστε του φίλους και τις φίλες σας να σας πουν ποια σας ταιριάζουν. Αν θεωρείς εσύ η και οι φίλοι σου πως το ασημί σε χλωμιάζει τότε μάλλον έχεις ζεστές αποχρώσεις και σου ταιριάζουν παραπάνω τα χρυσά η τα rose gold.

Τα χρώματα των κοσμημάτων μπορούν να ταιριάζουν με το δέρμα του ατόμου σε βάθος χρωματικών αντιθέσεων. Για παράδειγμα, αν το δέρμα του ατόμου έχει ροζ υπότονο δηλαδή ανήκει στις ψυχρές αποχρώσεις, τα κοσμήματα σε χρώματα όπως το μπλε, το μωβ και το πράσινο μπορεί να του ταιριάζουν ευχάριστα. Επίσης του ταιριάζουν τα λευκά μέταλλα όπως το ασήμι η πλατίνα και ο λευκόχρυσος.

σκουλαρίκια-κρίκοι-gradient-color-4296-bestwishes.gr

Σκουλαρίκια Κρίκοι Gradient Color

Σκουλαρίκια Κρεμαστά Με Κρύσταλλα Drapery

Σκουλαρίκια Κρεμαστά Με Κρύσταλλα Drapery

Αντίθετα, αν το δέρμα του έχει κίτρινο υπότονο, τα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το καφέ μπορούν να του ταιριάζουν καλύτερα και τα μέταλλα με χρυσό ,rose gold αλλά και χάλκινο χαρακτήρα να αναδεικνύουν καλύτερα και το άτομο αλλά και το κόσμημα επάνω στην επιφάνεια του δέρματος.

μεταλλικά-σκουλαρίκια-triple-4303-bestwishes.gr

Μεταλλικά Σκουλαρίκια Triple

κολιέ-love-double-sided-4300-bestwishes.gr

Κολιέ Love Double Sided

Εάν πάλι το άτομο ανήκει στη κατηγορία των ουδέτερων αποχρώσεων τότε είναι εξαιρετικά τυχερό ,διότι του ταιριάζουν όλα τα χρώματα και όλα τα μέταλλά.

κολιέ-love-rice-bead-4204-bestwishes.gr

Κολιέ Love Rice Bead

δαχτυλίδι-χρυσό-crystal-heart-4055-bestwishes.gr

Δαχτυλίδι Χρυσό Crystal Heart

Υπάρχει βέβαια κ η εξαίρεση. Το ότι μας κολακεύουν περισσότερο ορισμένα χρώματα δε σημαίνει ότι πρέπει να καταρρίπτουμε όλα τα υπόλοιπα. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να κρατήσουμε μία ισορροπία και καλαισθησία στην εμφάνιση μας ,αλλά και να νιώθουμε όμορφα.

Ποια κοσμήματα δε μαυρίζουν;
Τι κολιέ να φορέσω;
Close Καλάθι
Close Αγαπημένα
Close Recently Viewed
Close
Close
Κατηγορίες