Ποια κοσμήματα δε μαυρίζουν;

Όλες οι γυναίκες και οι άντρες ,μία φορά στη ζωή τους φορώντας ένα κόσμημα είτε αυτό ήταν σκουλαρίκια είτε κολιέ, έχουν παρατηρήσει πως ύστερα από μερικές χρήσεις ,το μέταλλο του κοσμήματος αποχρωματίστηκε η σκούριασε. Το αν ένα μεταλλικό κόσμημα θα μαυρίσει ή όχι εξαρτάται από το είδος του μετάλλου αλλά και από τις συνθήκες στις οποίες εκτίθεται. Ορισμένα μέταλλα, όπως το ανοξείδωτο ατσάλι, το τιτάνιο και ορισμένα είδη χαλκού δεν μαυρίζουν εύκολα, καθώς έχουν υψηλή αντοχή στη διάβρωση και την οξείδωση.

Το ανοξείδωτο ατσάλι περιέχει χρώμιο, το οποίο προστατεύει το μέταλλο από τη διάβρωση και τη σκουριά. Το χρώμιο δημιουργεί μια λεπτή προστατευτική στρώση στην επιφάνεια του ατσαλιού που αντιστέκεται στη διάβρωση από την υγρασία και τον αέρα.Ωστόσο, αν και το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και τη σκουριά, μπορεί να μαυρίσει αν εκτεθεί σε ορισμένες συνθήκες. Αυτό μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, αν εκτεθεί σε υπερβολική θερμότητα ή αν έρθει σε επαφή με άλλα χημικά ουσίες.

Σκουλαρίκια Ατσάλινα Colorful Seashell

Σκουλαρίκια Ατσάλινα Colorful

Το ασήμι είναι ένα λευκό, μαλακό και ανθεκτικό μέταλλο που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή κοσμημάτων, νομισμάτων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων, ενώ φέρουν σφραγίδα στο εσωτερικό τους όσα κατασκευάζονται από ασήμι 925. Το ασήμι δεν μαυρίζει εύκολα, αλλά μπορεί να επηρεαστεί από την υγρασία και τον αέρα. Όμως, μερικά ασημί κοσμήματα μπορούν να επικαλυφθούν με μια στρώση ροδίου ή ρουθηνίου για να προστατευθούν από τη μαυρίλα.

Κολιέ Ασημένιο Wishmaker - bestwishes.gr

Κολιέ Ασημένιο Wishmaker Star

Ο χαλκός χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή κοσμημάτων. Τα κοσμήματα από χαλκό μπορούν να είναι επιχρυσωμένα ή επιπλατινωμένα και μπορεί να έχουν διάφορες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως κρύσταλλα, πέτρες, στρας και άλλα στοιχεία.Τα κοσμήματα από χαλκό μπορεί να μαυρίσουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο χαλκός αντιδρά με το περιβάλλον και δημιουργεί μια σκουριά ή πατίνα στην επιφάνειά του. Ωστόσο, η πατίνα στα κοσμήματα από χαλκό μπορεί να αφαιρεθεί με ειδικά καθαριστικά για κοσμήματα και μεταλλικά αντικείμενα.

Νυφικά Σκουλαρίκια Connected Drops

Νυφικά Σκουλαρίκια Connected Drops

Όμως, άλλα μέταλλα, όπως ο χρυσός και ο καντάδιος, μπορεί να μαυρίσουν αν εκτίθενται σε αέρα, υγρασία, ακόμη και σκόνη και κανονική χρήση. Η μαύρη επίστρωση που δημιουργείται στην επιφάνεια τους ονομάζεται πατίνα και μπορεί να δώσει μια ωραία αισθητική εμφάνιση σε κάποια κοσμήματα, όπως για παράδειγμα στα ασημένια κοσμήματα. Ωστόσο, η πατίνα μπορεί να αποτελεί και ένδειξη διάβρωσης και οξείδωσης του μετάλλου και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για τη διατήρηση του κοσμήματος.

Γυναικεία κοσμήματα που θα αναδείξουν την εμφάνισή σου!
Τι χρώμα κοσμήματα μου πάνε;
Close Καλάθι
Close Αγαπημένα
Close Recently Viewed
Close
Close
Κατηγορίες